دلایل شکستن ، لق شدن و ترک خوردن کاشی و سرامیک

چکیده:
زمانی که کاشی ها به درستی نصب شوند، راه حلی قوی، بادوام و کاربردی برای کف و دیوار در سرتاسر خانه ارائه می دهند. با این حال، این بدان معنا نیست که آنها کاملاً عاری از مشکلات هستند. در برخی موارد ممکن است متوجه ترک خوردن کاشی و سرامیک خود شوید که می تواند به دلایل مختلفی ناشی شود. اگر این به نظر آشنا می رسد و با معضل یک یا دو کاشی ترک خورده روبرو هستید، ما اینجا هستیم و به این سوال مهم پاسخ می دهیم: "کاشی های من ترک می خورد، بعد چه کار کنم؟". با ما همراه باشید تا برخی از دلایل ترک خوردن کاشی‌ و سرامیک را معرفی کنیم. همچنین کارهایی که می‌توانید برای تعمیر آن‌ها انجام دهید را بررسی کنیم.

1- علت های ترک خوردن کاشی و سرامیک

کاشی و سرامیک های ترک خورده معمولاً نتیجه سایر مشکلات اساسی هستند که احتمالاً از نصب نادرست ناشی می شوند. با این حال، می‌تواند به دلیل تغییرات شدید دما، ترک‌های زیرلایه (یا سطح کاشی روی آن)، تحمل وزن بیش از حد یا چیزی به سادگی افتادن یک وسیله سنگین روی آنها باشد.

برای کمک به درک بهتر نحوه تعمیر کاشی های ترک خورده، باید علت را شناسایی کنید و از آنجا اقدام کنید. در اینجا چند جزئیات بیشتر در مورد برخی از رایج ترین دلایلی که ممکن است با کاشی های ترک خورده در خانه خود مواجه شوید آورده شده است:

نصب نادرست

یکی از دلایل ترک خوردن کاشی و سرامیک نصب نادرست است. برای اینکه کاشی عملکرد مطلوبی داشته باشد، ضروری است که آنها به درستی نصب شوند. در غیر این صورت ممکن است با انبوهی از مشکلات از جمله کاشی های ترک خورده مواجه شوید. اشتباهات نصب کاشی می تواند پرهزینه باشد و شامل موارد زیر است:

کاربرد نامناسب چسب: کاشی ها را باید با چسبی که تمام پشت کاشی را بپوشاند، محکم کنید. اگر شکاف یا فضای خالی بین کاشی و سطح وجود داشته باشد، این می تواند بر یکپارچگی آنها تأثیر بگذارد و باعث ایجاد نقاط ضعیف و در نهایت ترک شود.

چسبندگی نامناسب: کاشی ها باید با استفاده از چسب با خواص انعطاف پذیر به طور ایمن بر روی سطح ثابت شوند که امکان حرکت های کوچک بین کاشی های سفت و سخت و زیرلایه را بدون تأثیر بر پایداری کاشی فراهم می کند. استفاده از مواد نامناسب مانند دوغاب یا مخلوط سیمان برای اجرای کاشی یا عدم استفاده از غشای انعطاف پذیر می تواند باعث شکستگی کاشی شود.

تاثیرات سخت

کاشی‌های سرامیکی و پرسلانی هر دو بسیار قوی هستند، اما اگر در معرض ضربه‌های سخت مانند افتادن یک آیتم سنگین روی آن‌ها قرار بگیرند، ممکن است ترک بخورند بخصوص اگر مشکلات نصب دیگری وجود داشته باشد.

تحمل وزن بیش از حد

به عنوان یک قاعده، کاشی ها برای تحمل بارهای سنگین طراحی می شوند، اما همه کاشی ها برای این کاربرد طراحی نشده اند. به عنوان مثال، اگر کاشی دیواری را روی زمین نصب می کنید، ممکن است برای مدت زمان طولانی برای نگهداری از وسایل سنگین مانند یخچال یا ماشین لباسشویی مجهز نباشند.

بستر ترک خورده

به خصوص در مورد کف، اگر سطح زیر کاشی ترک بخورد، می تواند منجر به یک یا حتی چندین ترک کاشی در بالا شود. این می تواند به دلیل حرکات کوچک مانند بتن یا چوب در حال انبساط و انقباض باشد، یا به دلیل نصب بدون غشای انعطاف پذیر یا سطحی که با حرکت زیرلایه کشیده می شود.

کاشی کاری روی درزهای کنترلی

در مناطق بزرگ با کف بتنی، شما درزهای کنترلی دارید که اجازه می دهد مواد منبسط و منقبض شوند. در صورت کاشی کاری نادرست و بدون نوعی از غشای انعطاف پذیر، ممکن است در این نواحی جدا شده شکستگی مشاهده کنید.

تغییرات شدید دما

در داخل خانه شما، تغییرات دما ممکن است اسمی باشد و نباید به شدت بر یکپارچگی کاشی های شما تأثیر بگذارد. با این حال، اگر از کاشی‌هایی در بیرون استفاده می‌کنید که برای استفاده در فضای باز با خاصیت ضد یخ‌زدگی مناسب نیستند، تغییرات شدید دمایی می‌تواند آنها را مستعد ترک خوردن کند.

کاشی نامناسب یا بی کیفیت

همه کاشی ها برابر نیستند و برخی از تغییرات برای کاربردهای خاص مناسب نیستند. همانطور که در بالا ذکر کردیم، استفاده از کاشی‌های داخلی در بیرون یا نصب کاشی‌های دیواری روی زمین می‌تواند در درازمدت بیشتر مستعد ترک خوردن کاشی‌ها شود.

2- چرا کاشی ها می ترکند؟

چرا کاشی و سرامیک ها ترک می خورند ؟

وقتی صحبت از این می شود که چرا کاشی ها ترک می خورند، پاسخ کوتاه این است که سطح کاشی تحت فشار زیادی قرار می گیرد که منجر به جابجایی مواد و شکستگی آن می شود. بسته به میزان فشاری که کاشی تحت آن قرار می‌گیرد، این می‌تواند ترک‌های مویی یا شکستگی شدیدتر باشد.

کاشی‌های ساخته شده از سرامیک یا پرسلان سخت که در طول تولید تحت فشار و حرارت بالایی قرار می‌گیرند، به خوبی مجهز هستند تا در برابر بارهای سنگین، سقوط، نوسانات شدید دما، قرار گرفتن در معرض رطوبت، و ناگفته نماند سهم مناسبی از ضربه‌ها را تحمل کنند. این مشکل اغلب زمانی ایجاد می شود که عوامل خارجی قدرت و دوام فردی آنها را تضعیف می کند.

حتی اگر درک وسیعی از علم مربوط به تولید و نصب کاشی نداشته باشید، نیازی به مدرک فیزیک ندارید تا بدانید که هر ماده ای در نهایت وقتی تحت فشار قرار گیرد می شکند. این دقیقاً همان چیزی است که در مورد کاشی ها اتفاق می افتد.

با توجه به فرمت سفت و سخت، کاشی‌ها پس از قرار گرفتن در محل، به هیچ وجه تسلیم نمی‌شوند، به این معنی که آنها به محیط اطراف خود برای حمایت از آن‌ها و اطمینان از اینکه در جای خود و دست نخورده باقی می‌مانند، تکیه می‌کنند.

به عنوان مثال، در شرایطی که کاشی‌های سطحی ناپایدار یا ترک خورده باشند، کاشی‌ها در دو جهت مختلف کشیده می‌شوند که در نواحی متضاد به آن‌ها فشار وارد می‌کند. نتیجه یک شکاف قابل مشاهده در سطح کاشی است.

به طور مشابه، اگر به دلیل بارهای سنگین تحت فشار قرار می گیرند و کاشی مناسبی برای این کاربرد نیستند، زمانی که کاشی تحت فشار وزن بیش از حد شروع به کمانش کند، زمان زیادی است. اگر کاشی ها به درستی نصب نشده باشند و در لایه چسب دارای حفره هایی باشند که مناطق ضعیفی در زیر سطح کاشی ایجاد می کند، این احتمال بیشتر است.

همچنین برای درک علت ترک خوردن کاشی و سرامیک نیازی به نابغه بودن نیست قطعا اگر یک کالای سنگین را از ارتفاع به زمین بیندازید، مانند قابلمه یا قابلمه با پایه سنگین، فشار و استرس را در ناحیه متمرکز کاشی وارد می‌کند و در نتیجه ترک و خرد می‌شود.

پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی بیشتر با سنگ و سرامیک مقاله زیر را مطالعه نمایید.

3- برای تعمیر کاشی های ترک خورده چه کاری می توانید انجام دهید؟

با درک بهتری از چگونگی و چرایی ترک خوردن کاشی‌ و سرامیک ، اکنون زمان آن است که ببینیم برای تعمیر آنها چه کاری می‌توانید انجام دهید. در بیشتر موارد، می‌توانید ترک‌های کاشی را بدون نیاز به تعمیر کامل تعمیر کنید. مطمئناً با ترک های جزئی خط مو، می توانید از پرکننده اپوکسی برای ترمیم سطح کاشی استفاده کنید. برای ترک های بزرگتر و قابل مشاهده تر، ممکن است لازم باشد کل کاشی را بردارید و آن را جایگزین کنید.

تعمیرات کاشی DIY یک جایگزین مقرون به صرفه و راحت برای دوباره‌کاری یک منطقه کامل ارائه می‌کند و ما دقیقاً به شما خواهیم گفت که چگونه می‌توانید این تعمیرات ترک خوردن کاشی و سرامیک را انجام دهید.

ترک های جزئی

از دلایلی که برای ترک خوردن کاشی و سرامیک نام برده شده ممکن است به ترک های جزئی برخورد کنید. اگرچه بسیاری از ترک‌های کاشی چندان قابل توجه نیستند، مهم است که زودتر به آنها رسیدگی کنید. اگر این کار را نکنید، ممکن است در نهایت با مشکل بزرگتری روبرو شوید، زیرا کثیفی، رطوبت و فرسودگی عمومی زودتر از بین می روند.

ترمیم ترک های کوچک و خط مو با ابزار مناسب برای کار نسبتاً ساده است. برای این روش، به مقدار کمی اپوکسی شفاف (چسب صحافی تخصصی) و مقداری رنگ متناسب با رنگ کاشی شما نیاز دارید.

  • کاشی را با استفاده از مواد شوینده یا پاک کننده مخصوص کاشی تمیز کنید تا هرگونه کثیفی و لکه از سطح پاک شود. بگذارید کاشی و ترک کاملا خشک شوند زیرا این اطمینان را ایجاد می کند که اپوکسی بهترین چسبندگی را به کاشی دارد.
  • اپوکسی را در امتداد شکاف بمالید و اجازه دهید به داخل شکاف نفوذ کند. هنگامی که شکاف پر شد، آن را با سطح کاشی که 0.5 سانتی متر از دو طرف ترک را پوشانده است، تراز کنید و اجازه دهید تا خشک شود. چسب اپوکسی به سرعت خشک می شود، بنابراین هنگام استفاده از آن حتما سریع کار کنید و سعی کنید از وارد شدن آن به قسمت های آسیب ندیده کاشی جلوگیری کنید.
  • پس از خشک شدن، از یک چاقوی استنلی استفاده کنید تا اپوکسی اضافی را از اطراف ترک جدا کنید
  • یک لایه رنگ بمالید تا اپوکسی را با رنگ کاشی رنگ کنید.

ترک های بزرگ

اگر با یک ترک بزرگتر یا یک کاشی شکسته درگیر هستید، روش فوق یک گزینه مناسب نیست. در عوض، بهترین کار این است که کاشی را بردارید و آن را با کاشی یدکی در همان طرح، رنگ و اندازه جایگزین کنید. اگر کاشی یدکی ندارید، باید کاشی های جدید سفارش دهید. با این حال، به خاطر داشته باشید که دسته‌های کاشی می‌توانند حتی با همان مدل متفاوت باشند، بنابراین ممکن است تفاوتی در رنگ یا پایان نسبت به نمونه‌های اصلی وجود داشته باشد.

همانطور که تعمیر کاشی پیش می رود، این یکی از موارد بالا کمی پیچیده تر است. اگر به درستی اجرا نشود، خطر آسیب رساندن به کاشی های اطراف و ایجاد یک کار حتی بزرگتر را دارید. برای این کار می توانید به مقاله در بالا اشاره شده مراجعه کنید و یا خوشبختانه، ما این فرآیند را در مراحل آسان برای دنبال کردن در زیر نیز ارائه کرده‌ایم:

  • با استفاده از یک لیسه مخصوص دوغاب، دوغاب را از اطراف لبه کاشی کاشی های آسیب دیده جدا کنید. مهم است که تمام دوغاب را دقیقاً تا لبه ها جدا کنید زیرا وقتی به مرحله بعدی می رسید، روی هیچ کاشی دیگری تأثیر نمی گذارد.
  • یک حوله کهنه را روی کاشی ترک خورده بگذارید و آن را با یک چکش کلوخه درست در مرکز آن بشکنید. با برداشتن دوغاب و خرد کردن کاشی از وسط به جای تلاش برای بیرون آوردن آن از کنار، از وارد کردن فشار به کاشی های اطراف و آسیب رساندن به آنها جلوگیری می کنید.
  • تکه‌های کاشی‌های شکسته را بردارید و با استفاده از چکش و اسکنه، تکه‌های باقی‌مانده را که به پایین چسبیده‌اند، برش دهید.
  • در مرحله بعد، با استفاده از اسکنه و چکش، همه دوغاب و چسب باقیمانده را از بستر جدا کنید و آن را در نهایت پاکسازی کنید تا همه زباله ها از بین بروند.
  • مقدار کمی چسب کاشی را با هم مخلوط کرده و با استفاده از یک ماله بریده بر روی سطح زیرین کاشی بمالید. اطمینان حاصل کنید که سطح را به طور کامل بپوشانید تا پس از چسباندن چسب از ایجاد حفره های هوا جلوگیری شود.
  • کاشی جدید را با احتیاط در مرکز سوراخ قرار دهید و به آرامی آن را در موقعیت خود فشار دهید، مطمئن شوید که کاشی جدید با کاشی های موجود مطابقت داشته باشد و کاملاً صاف باشد. پس از قرار گرفتن در موقعیت، بگذارید چسب کاملا خشک شود.
  • سپس با استفاده از شناور دوغاب در شکاف های بین کاشی جدید دوغاب بزنید تا شکاف ها کاملا پر شوند. سپس یک اسفنج مرطوب بردارید و دوغاب اضافی را پاک کنید و بگذارید یک شب خشک شود. برای پاک کردن بقایای دوغاب، یک پاک کن را استفاده کنید و همه چیز آماده است.

بنابراین، پاسخی به سوالات مهم در مورد چگونگی و چرایی ترک خوردن کاشی و سرامیک و همچنین چند نکته مفید برای تعمیر کاشی ترک خورده دارید.

اشتراک گذاری این محتوا، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

مطالب مرتبط دیگر
آماده پاسخگویی به نظرات و سوالات شما عزیزان هستیم