چکیده:
تصور کنید وارد فضایی می شوید که با سبک منحصر به فرد شما طنین انداز می شود و شخصیت و بینش شما را منعکس می کند. ما مطمئن هستیم که گزینه های طراحی بی شماری را بررسی کرده اید و در نهایت شما کاشی های عالی را پیدا کرده اید! اما اکنون بخش خسته کننده (اما مهم!) فرا می رسد. برای کاشی های انتخابی خود اندازه گیری کنید، بنابراین می توانید محاسبه کنید که در هر متر مربع به چند کاشی نیاز دارید. چه از علاقه مندان باتجربه DIY باشید و چه مبتدی که اولین پروژه بازسازی خانه خود را آغاز می کنید، اندازه گیری صحیح کاشی برای دستیابی به یک نتیجه خیره کننده و حرفه ای بسیار مهم است. نیازی به ماشین حساب کاشی ندارید. آماده شوید تا فضای خود را متحول کنید زیرا ما به شما قدرت می دهیم که دو بار اندازه گیری کنید و یک بار کاشی کنید! به بیان دیگر نحوه اندازه گیری تعداد کاشی و سرامیک لازم برای سطح دیوار و کف را به شما آموزش می دهیم. درواقع سوال رایج شما که چند متر کاشی یا سرامیک بخرم پاسخ داده خواهد شد.
1- چند متر کاشی و سرامیک نیاز است؟
یکی از رایج ترین سوالات شما عزیزان نحوه محاسبه مساحت و مقدار کاشی و سرامیک لازم می باشد. درواقع انتخاب صحیح سایز متناسب با متراژ فضا بسیار مهم است تا با توجه به شکل سطح کمترین میزان پرتی را داشته باشید. درنتیجه نحوه اندازه گیری تعداد کاشی و سرامیک مورد نیاز کف، دیوار و پنجره را در این مقاله مورد ارزیابی قرار می دهیم.
2- چه ابزاری برای متراژ کاشی مورد نیاز است؟
قبل از شروع ماجراجویی کاشی کاری خود و نحوه اندازه گیری تعداد کاشی و سرامیک مورد نیاز، ضروری است که خود را به ابزار مناسب مجهز کنید. آنها نه تنها فرآیند اندازه گیری را ساده می کنند، بلکه به دقت و موفقیت کلی پروژه شما نیز کمک می کنند. در اینجا خلاصه ای از ابزارهایی که شما نیاز دارید معرفی می کنیم.
متر نواری
مداد و کاغذ
ماشین حساب
3- نحوه اندازه گیری متراژ کف برای محاسبه سرامیک مورد نیاز
اندازه گیری دقیق کف، پایه یک پروژه کاشی کاری موفق است. چه بخواهید آشپزخانه خود را اندازهگیری کنید، یا در حال اندازهگیری حمام خود برای مقدار سرامیک مورد نیاز یا هر اتاق دیگری هستید، این مراحل شما را در این فرآیند راهنمایی میکنند تا از نتیجه درست اطمینان حاصل کنید و از اندازه گیری تعداد کاشی و سرامیک دقیق اطمینان حاصل فرمایید.
مرحله اول: ابزارهای خود را جمع آوری کنید
اطمینان حاصل کنید که تمام ابزارهای لازم را نزدیک به دست دارید.
مرحله دوم: منطقه را پاکسازی کنید
هر گونه مبلمان، فرش یا موانع را از منطقه ای که قصد کاشی کاری را دارید بردارید. این به شما دید واضح و بدون مانعی از کف را می دهد.
مرحله سوم: آن را تجزیه کنید
سطح زمین را به بخش های کوچکتر تقسیم کنید، به خصوص اگر اتاق دارای اشکال یا ویژگی های نامنظم است، مانند گوشه ها و طاقچه ها. این فرآیند اندازه گیری را قابل کنترل تر می کند. اگر کف شما پیچیده است، به طور تقریبی شکل را از دید پرنده ترسیم کنید، تا بتوانید اتاق خود را به صورت تکه های قابل کنترل تجسم کنید.
مرحله چهارم: طول و عرض را اندازه بگیرید
از یک بخش شروع کنید، با استفاده از اندازه گیری های متریک، طول و عرض فضا را تعیین کنید. برای دقت بهینه، از دیواری به دیوار دیگر را اندازه گیری کنید.
مرحله پنجم: موانع را در نظر بگیرید
اگر وسایل دائمی مانند کابینت یا ستون در آن منطقه وجود دارد، فاصله اتصال تا نزدیکترین دیوار را اندازه بگیرید. این به شما کمک می کند تا کاشی ها را با دقت برش دهید تا در اطراف این موانع قرار بگیرند.
مرحله ششم: مساحت را محاسبه کنید.
کل متر مربع مورد نیاز در هر بخش را می توان با ضرب طول در عرض محاسبه کرد. متر شما معمولاً بر حسب سانتی متر است، بنابراین باید کل آن را بر 10000 تقسیم کنید تا اندازه کف خود را از سانتی متر مربع به متر مربع تبدیل کنید.
مرحله هفتم: برای بخش های دیگر تکرار کنید.
اگر اتاق شما چند بخش دارد، مراحل سه تا شش را برای هر کدام تکرار کنید. اندازهگیریهای بخش جداگانه را برای تعیین مقدار کل کاشیهایی که برای کل اتاق نیاز دارید، اضافه کنید.
قبل از هر خریدی، اندازه گیری ها و محاسبات خود را دوباره بررسی کنید. بهتر است هر گونه خطایی را اکنون دریافت کنید تا زمانی که کاشی کاری را شروع کرده باشید و بعد متوجه خطا شوید! بهعلاوه، از گرفتار شدن در هزینههای ارسال اضافی جلوگیری میکنید.
مطلب پیشنهادی : تفاوت سنگ با سرامیک
4- نحوه اندازه گیری دیوار برای محاسبه مقدار کاشی لازم
هنگام کاشی کاری دیوار، محاسبه مقدار کاشی لازم از منطقی مشابه با اندازه گیری کف پیروی می کند، اما با تمرکز بر ابعاد عمودی و موانع احتمالی. چه در حال محاسبه یک دیوار در آشپزخانه خود باشید، چه بخواهید حمام خود را بازسازی کنید یا به اتاق نشیمن خود رنگی اضافه کنید، راهنمای گام به گام شما در اینجا آمده است تا اندازه گیری تعداد کاشی و سرامیک را به درستی انجام دهید.
مرحله اول: ابزارهای خود را جمع آوری کنید
همانند اندازهگیری یک طبقه، اطمینان حاصل کنید که متر قابل اعتماد خود و سایر ابزارهای مربوطه را در نزدیکی خود دارید.
مرحله دوم: دیوار را آماده کنید
قسمت دیوار را از آثار هنری، قفسه ها یا هر وسیله ای که می تواند مانع اندازه گیری شما شود، تخلیه کنید تا نتایج دقیقی حاصل شود.
مرحله سوم: منطقه را شناسایی کنید
بخش خاصی از دیواری را که قصد کاشی کاری آن را دارید مشخص کنید. این میتواند یک دیوار کامل، یک بین کابینتی بالای پیشخوان برای محاسبه کاشی بین کابینتی یا یک بخش تزئینی باشد.
مطلب پیشنهادی : نحوه کاشی کاری بین کابینتی آشپزخانه
مرحله چهارم: عرض و ارتفاع را اندازه بگیرید
از یک گوشه منطقه شروع کنید، عرض را به صورت افقی و ارتفاع را به صورت عمودی اندازه بگیرید. برای دقت بهینه، مطمئن شوید که متر شما تا حد ممکن با سطح همسطح باشد.
مرحله پنجم: موانع را یادداشت کنید
اگر دیوار شما دارای پریز، کلید یا سایر ویژگی ها است، ارتفاع و عرض آنها را از لبه منطقه اندازه بگیرید. محاسبات خود را یادداشت کنید و عرض را در ارتفاع ضرب کنید. این شما را در ایجاد برش های دقیق برای جا دادن این موانع راهنمایی می کند.
مرحله ششم: مساحت را محاسبه کنید
عرض را در ارتفاع ضرب کنید تا مجموع متر مربع سطح دیواری که کاشی کاری می کنید مشخص شود. سپس، پوشش متر مربع موانع روی دیوار اندازهگیری شده، مانند پنجرهها یا درها را کم کنید. فراموش نکنید که محاسبات خود را از cm² به m² تبدیل کنید.
قبل از نهایی کردن اندازهگیریها، مطمئن شوید که دقیق هستند. در حال حاضر بهتر است هر گونه خطایی را نسبت به هنگام نصب پیدا کنید. برای دیوارهایی با زوایای پیچیده، منحنی ها یا ویژگی های غیر متعارف، جستجوی مشاوره حرفه ای یا استفاده از ابزارهای تخصصی، مانند زاویه یاب دیجیتال، می تواند بسیار مفید باشد.
نکته تکمیلی: سعی کنید کاشی با ابعادی انتخاب کنید که ارتفاع و عرض قابل تقسیم به ابعاد آن باشند. به بیان دیگر اگر ارتفاع 180 باشد کاشی با عرض 30 یا 60 پرتی کمتری به بار می آرود. درواقع کاشی هایی انتخاب کنید که طول آن ها به طول دیوار قابل تقسیم باشد و عرض هم به ارتفاع دیوار. اینطوری کمترین میزان برش و پرتی حاصل خواهد شد.
5- نحوه اندازه گیری پنجره برای کاشی
کاشی کاری دور پنجره می تواند تاثیر بصری اتاق را افزایش دهد. کاشی های شما خواه حمام یا اتاق مطالعه باشد، یک قاب خیره کننده برای پنجره ایجاد می کند و یک انتقال بدون درز به عناصر معماری ایجاد می کند. این مراحل را برای اندازه گیری تعداد کاشی و سرامیک دور پنجره پیش ببرید.
مرحله اول: ابزارهای خود را جمع آوری کنید
ابزار خود را در دست داشته باشید، بنابراین برای کار بعدی کاشی کاری خود آماده هستید!
مرحله دوم: منطقه را پاکسازی کنید
برای دسترسی آسان به قسمت پنجره، پرده ها را باز کنید.
مرحله سوم: فضا را شناسایی کنید
تصمیم بگیرید که کجای دور پنجره را می خواهید کاشی کنید – فقط محیط نزدیک یا یک قاب وسیع تر.
مرحله چهارم: ابعاد طاقچه و وسایل دیگر را حساب کنید
اگر طاقچه یا وسایل دیگری وجود دارد، ابعاد و فاصله آنها را از قسمت کاشی کاری اندازه گیری کنید.
مرحله پنجم: مساحت را محاسبه کنید
عرض را در ارتفاع ضرب کنید تا مجموع متر مربع را بیابید. به خاطر داشته باشید که برای تبدیل اندازه گیری خود از سانتی متر مربع به متر مربع، محاسبات را بر 10000 تقسیم کنید.
مرحله ششم: مرکز پنجره را پیدا کنید
نقطه وسط پنجره را با اندازه گیری و علامت گذاری دقیق پیدا کنید. این به عنوان یک نقطه مرجع برای چیدمان کاشی کاری شما برای اطمینان از پرداخت متقارن عمل می کند.
مرحله هفتم: اندازه گیری ها را دوباره بررسی کنید
اندازه گیری های خود را برای دقت بررسی کنید. کشف اشتباهات در حال حاضر از مشکلات بعدی جلوگیری می کند.
با دنبال کردن این مراحل، مطمئن خواهید شد که پروژه کاشی کاری پنجره شما به طور یکپارچه با طراحی کلی هماهنگ است و هم عملکرد و هم جذابیت زیبایی را به آن اضافه می کند.
6- چگونه می توانم تعداد کاشی های مورد نیاز خود را محاسبه کنم؟
هنگامی که اتاق خود را اندازه گیری کردید، مطمئن هستیم که می خواهید بدانید چه تعداد کاشی برای خرید نیاز دارید. یعنی اندازه گیری تعداد کاشی و سرامیک بسیار مهم است. بسته به طرحی که در ذهن دارید، نحوه چیدمان کاشی ها را در نظر بگیرید. جهت کاشی ها می تواند بر تعداد برش های مورد نیاز و زیبایی شناسی کلی تأثیر بگذارد، خواه افقی، عمودی یا الگو باشند. اگر می خواهید کاشی های خود را در امتداد یک حاشیه قرار دهید، باید پوشش خطی را اندازه گیری کنید، که طول افقی منطقه شما خواهد بود.
به خاطر داشته باشید که برای خطوط دوغاب باید بین کاشی ها فاصله بگذارید. برای فاصله گذاری یکنواخت و پرداخت حرفه ای، می توانید از جدا کننده کاشی استفاده کنید. اندازه کاشی هایی را که می خواهید استفاده کنید بررسی کنید. اگر کاشیها بزرگتر یا کوچکتر از استاندارد هستند، اندازههای خود را بر اساس آن تنظیم کنید تا ابعاد آنها را در نظر بگیرید.
میتوانید پوشش خاص کاشیهای انتخابی خود را با ضرب عرض و طول محاسبه کنید، سپس آن را بر 10000 اگر اندازهها بر حسب سانتیمتر یا 100،000 اگر بر حسب میلیمتر هستند، تقسیم کنید. سپس، مساحت اتاق خود را بر متر مربع یک کاشی تقسیم کنید. این نشان دهنده تعداد کاشی هایی است که کل منطقه را پوشش می دهد.
لازم به ذکر است که فروش کاشی و سرامیک معمولا به صورت کارتنی می باشد. درنتیجه باید مساحت مورد نیاز را بر متراژ کارتن تقسیم کنید تا تعداد کارتن مورد نیاز را محاسبه کنید و اگر به عدد رندی نرسیدید باید به بالا رند کنید. یعنی اگر تقسیم کردید و عدد مثلا 4.3 بدست آمد باید 5 کارتن خرید کنید. یا اینکه متراز مساحت هر کاشی یا سرامیک را محاسبه کنید سپس مساحت را بر این عدد تقسیم کنید و درنهایت عدد بدست آمده را به سمت بالا رند کنید تا تعداد لازم بدست آید. سپس نگاه کنید که در هر کارتن چه تعداد کاشی وجود دارد تقسیم بر آن عدد کنید تا تعداد کارتن بدست آید. مجدد باید اگر عدد صحیح بدست نیامد به سمت بالا رند کنید تا تعداد کارتنی که نیاز دارید محاسبه شود.
در فروشگاه انزو شما می توانید با برقراری تماس تلفنی از مشاوره رایگان کارشناسان بهره مند شوید و تنها مساحت محاسبه شده را اعلام کنید تا فرآیند محاسبه تعداد کارتن برای شما محاسبه شود. همچنین در هنگام خرید یک محاسبه گر در فرآیند پرداخت وجود دارد که شما تنها کافی است که متراژ مساحت درخواستی را وارد کنید و خودش به طور اتومات تعداد کارتن را محاسبه کرده و شما وارد سبد خرید شده و با خیال راحت پرداخت را انجام می دهید.
نکته دیگر: این یک حرکت خوب است که حدود 10٪ به مقدار کل کاشی خود اضافه کنید تا هدر رفت، اشتباهات و تعمیرات آینده را در نظر بگیرید. این تضمین میکند که کاشیهای کافی برای تکمیل پروژه خود بدون کم آمدن و غافلگیر کردن شما در اختیار دارید. شما می توانید 10٪ را با ضرب کل خود در 0.1 تعیین کنید. این نشان می دهد که چه تعداد کاشی اضافی باید به کل اضافه کنید.
7- فاصله کاشی ها باید چقدر باشد؟
جدا کننده های کاشی ابزارهای کوچک اما قدرتمندی هستند که نقشی حیاتی در دستیابی به کاشی کاری حرفه ای و صیقلی دارند. آنها به حفظ فاصله ثابت بین کاشیها کمک میکنند و خطوط دوغاب و ظاهری هماهنگ را تضمین میکنند. اندازه جداکننده های کاشی مورد نیاز شما به ظاهر دلخواه شما و نوع کاشی هایی که استفاده می کنید بستگی دارد.
مطلب پیشنهادی : نحوه دوغاب کاری کاشی و سرامیک
جداکننده های کاشی در اندازه های مختلفی وجود دارند که از 1.5 تا 6 میلی متر رایج ترین آنها است. این اندازه ها عرض خطوط دوغاب بین کاشی های شما را تعیین می کند. نوع کاشی هایی که استفاده می کنید می تواند بر انتخاب اسپیسر شما تأثیر بگذارد. کاشیهای کوچکتر، مانند موزاییکها یا کاشیهای مترو، اغلب با خطوط دوغاب باریکتر به نظر میرسند، در حالی که کاشیهای بزرگتر میتوانند خطوط گستردهتری را در خود جای دهند.
اگر کاشیهای شما در لبههایشان تغییرات جزئی دارند، مانند کاشیهای دستساز، یک فاصلهدهنده کمی پهنتر از ۳ تا ۵ میلیمتر میتواند به رفع این بینظمیها کمک کند. سرامیک کف معمولاً برای محاسبه حرکت بالقوه به خطوط دوغاب کمی گستردهتر نیاز دارند، بنابراین برای جداکنندههای کف ۲ تا ۳ میلیمتری مناسب هستند. کاشی دیوار میتواند خطوط باریکتری برای پایان تمیز داشته باشند، بنابراین برای اسپیسرهای 2 میلیمتری ایدهآل هستند. برعکس، کاشی های اصلاح شده دارای لبه های فوق العاده صاف و مستقیم هستند. بنابراین، حتی در نصب کف، می توان از کاشی فاصله های کوچک 1-2 میلی متر استفاده کرد.
مطلب پیشنهادی : کاشی رکتیفاید یا کالیبره چیست؟
همچنین میتوانید بررسی کنید که آیا سازنده کاشی توصیههایی برای اندازههای فاصلهدهنده بر اساس کاشیهای خاص آنها ارائه میدهد یا خیر. در پایان، اندازه جداکنندههای کاشی که انتخاب میکنید، یک تصمیم خلاقانه است که بر زیباییشناسی کلی پروژه کاشی کاری شما تأثیر میگذارد.
مطلب پیشنهادی : راهنمای کامل انتخاب رنگ دوغابجمع بندی
فرآیند اندازه گیری فضای شما برای کاشی ها فراتر از اعداد است. این در مورد تبدیل دیدگاه طراحی شما به واقعیت است. با استفاده از ابزارهای مناسب و رویکردی سیستماتیک، می توانید با در نظر گرفتن هر زاویه و مانعی، کف، دیوارها و پنجره ها را با اطمینان اندازه گیری کنید. محاسبه مقادیر کاشی شامل پیشبینی الگوها و گذاشتن فضایی برای خطاها و اطمینان از نصب بدون درز است. انتخاب شما از جداکنندههای کاشی، یک بعد هنری میافزاید و بر خطوط دوغاب و زیباییشناسی کلی تأثیر میگذارد.
به یاد داشته باشید، دقت کلید است، و یک رویکرد دقیق، نتیجه ای صیقلی را به همراه خواهد داشت که منعکس کننده برنامه ریزی دقیق است. بنابراین، می توانید پروژه کاشی کاری خود را آغاز کنید، چرا که نحوه اندازه گیری تعداد کاشی و سرامیک لازم برای کف و دیوار را در این مطلب یاد گرفتید.
2 دیدگاه در “نحوه اندازه گیری تعداد کاشی و سرامیک لازم برای کف و دیوار”
2 دیدگاه در “نحوه اندازه گیری تعداد کاشی و سرامیک لازم برای کف و دیوار”
مطلب خيلي خوبي هست ممنون از شما
ممنون از شما