سوالات متداول کاشی و سرامیک
در این قسمت با تجربه چندین ساله سعی کردیم به سوالات پرتکرار شما عزیزان در هنگام خرید کاشی و سرامیک پاسخ دهیم و سعی کردیم برای آن ها محتوای مناسب بنویسیم تا اطلاعات شما در این حوزه کامل باشد و با خیال راحت خرید نمایید.
بسته به نوع کارخانه تولیدی می تواند متفاوت باشد ولی در کل تعداد زیاد حفره های روی لعاب، اختلاف رنگ، اخلاف سایز و یا ایرادهای چاپی یا کوره ای نشان دهنده بی کیفیت بودن کاشی و یا سرامیک هست. که باعث پایین بودن قیمت می شود.
کلاً مکان هایی که در آینده دیده نخواهد شد و صرفاً جهت پوشش، قابل شستشو بودن و تراز کردن سطح کاشی و سرامیک نصب می شود می تواند مورد استفاده قرار بگیرد مانند پشت کابینت، زیر پارکت، دیوار انباری و مکان های شبیه آنها.
خیر. شکستگی به هیچ عنوان جز هیچ یکی از درجات کارخانجات کاشی و سرامیک نیست به عبارت دیگر تولید کننده هیچ موقع کاشی شکسته شده را بسته بندی نمی کند فقط شکستگی می تواند در زمان بارگیری، حمل نقل و تخلیه اتفاق بیافتد البته در بعضی از مواقع کاشی و سرامیک به صورت فله ای به فروش می رسد که کلا خارج از استاندارد و عرف فروش میباشد و بیشتر توافقی است.
هر دو کلمه از نظر لغوی به یک معنا هست ولی در صنعت کاشی و سرامیک ایران گرید بندی روی کارتن هایی انجا میگیرد که یا آن واحد تولیدی هنوز موفق به اخذ استاندارد لازم برای کالای خود نشده هست و یا برای فروش محصولات با درجات ترکیبی مثلاً درجه 2، 3 اقدام به بسته بندی در یک کارتن با نام گرید (بی) می کند در حالت کلی گرید به معنی کیفیت پایین می باشد ولی باز باید برند و کارخانه تولیدی را در نظر گرفت.
این مورد معمولاً در کارخانه های جدید یا خط های تولیدی تازه تاسیس مشاهده می شود. همانطور که از اسم آن پیداست کلیه کاشی های خارج شده از کوره در یک کارتن بسته بندی میشود و هیچ سورتی بعد از تولید بر روی آن اعمال نمی گردد. بخاطر اینکه برای این کار از کارتن های بدون چاپ استفاده می شود به اصطلاح به این محصولات کارتن سفید هم می گویند. در مورد کیفیت این نوع کاشی و سرامیک های نمیتوان دقیق نظر داد ولی در کل خرید این دسته از کالاها بخاطر قیمت پایین برای خریدار جذاب هست.
ام جی مخفف کلمه انگلیسی مولتی گرید هست یعنی مثل کارتن سفید ها در یک کارتن، ترکیبی از درجات هست و تفکیکی بر روی آن انجام نشده است البته با این تفاوت که ام اج بخشی از درجات را شامل میشود. یو ان جی مخفف کلمه انگلیسی آندر گرید هست که تقریباً می توان گفت یا درجه 4 هست یا پایین تر از آن. در کل هر دو کیفیت خوبی ندارند و بخاطر قیمت پایین بفروش می رسند.
ادراه استاندارد یکسری الگوریتم هایی را برای تعیین و تفکیک درجات با همدیگر به کارخانجات اعلام کرده است که تقریباً همه آنها ملزم به رعایت آنها هستند ولی برند کارخانه، کیفیت مواد اولیه و خط تولید، اعمال سلیقه مدیران خط تولید و حتی سیاست های فروش آن واحد تولیدی نقش پررنگ تری در این موضوع دارند و این استاندارد ها بین کارخانجات مختلف متفاوت است ولی در کل تعداد زیاد حفره های روی لعاب ، اختلاف رنگ بین آنها، نا گونیا بودن ضلع ها، لب پریدگی های جزئی، اختلاف سایز، محدب یا مقعر بودن و ایرادهای چاپی باعث میشود درجه کاشی یا سرامیک از یک به طرف چهار نزول کنند.
تشخیص درجه کاشی و سرامیک بدون روئیت کارتن آن تقریباً امکان پذیر نیست. برای این کار باید عدد مربوط به درجه را که در قسمت جانبی کارتن چاپ می شود نگاه کنید البته یکم پیدا کردن این عدد سخت هست ولی ما یک ویدیو در این مورد تهیه کردیم که بهتره آن را ملاحظه بفرمائید.
شهر تولیدی کاشی و سرامیک اصلا ملاک و دلیلی بر کیفیت بالا و پایین بودن آن نیست. اکثراً کارخانجات کاشی و سرامیک ایران دراستان یزد هست ولی در استان های فارس، خراسان، تهران، قزوین و اصفهان نیز واحدهای تولیدی وجود دارد و بسته به نوع مواد اولیه و تکنولژی خط تولید آن میتواند کیفیت محصول بالا یا پایین باشد.
نه لزوماً، امکان دارد کارخانه ای برای فروش یکسری از طرح های باکیفیت خود هم جنشواره فروش بگذارد و یا یکسری از تخفیفات را برای فروش بیشتر اعمال نماید ولی در کل هیچ قیمت ارزانی بی دلیل نیست تو این قضیه بیشتر مشاوره صحیح فروشنده از همه مهم است که دلیل گرانی و ارزانی را با یک حاشیه سود منطقی به مشتری ارائه دهد و همیشه با مشتری های ثابت خود در ارتباط باشد که در زمان جنشواره های فروش به آنها اطلاع رسانی نماید.
شهر تولیدی کاشی و سرامیک اصلا ملاک و دلیلی بر کیفیت بالا و پایین بودن آن نیست. اکثراً کارخانجات کاشی و سرامیک ایران دراستان یزد هست ولی در استان های فارس، خراسان ، تهران ، قزوین و اصفهان نیز واحدهای تولیدی وجود دارد و بسته به نوع مواد اولیه و تکنولژی خط تولید آن می تواند کیفیت محصول بالا یا پایین باشد.
اولین آیتم تجربه و شناخت قبلی شما از محصول آن کارخانه است. دومین فاکتور خرید از فروشگاه های معتبری که فروشنده های آن صادقانه همه موارد را به شما توضیح می دهند و در نهایت پرس جو از اشخاص با تجربه در زمینه ساخت و ساز که قبلاً از محصول آن کارخانه حداقل یکبار استفاده کرده اند.
قطعاً بله، چون نصاب ، شرایط محیط و زیر کار و مواد مورد استفاده برای چسباندن اهمیت بسیار بالای در کیفیت خروجی و نهایی کار دارد و به صرف اینکه کالای شما باکیفیت است نمیتوان تضمین داد که نصب آن نیز بسیار باکیفیت خواهد بود.
نکات مهم تاثیر گذار برای این منظور وجود دارد که ما در یک مقاله جامع آن را توضیح داده ایم برای دیدن مقاله بهتره کلیک کنید.
مسلماً اولین جواب این سوال بودجه تعیین شده شما برای پروژه است چون طیف قیمتی کاشی و سرامیک بسیار وسیع است و هزینه شما میتواند تا بیست برابر نسبت به انتخاتبون متفاوت باشد. در الویت های بعدی میتوان به کاربرد محیطی، طراحی و متراژ خرید اشاره کرد. البته باید دقت کرد که بعضی مواقع با صرف هزینه بالا هم نمی توانیم کاشی و سرامیک با کیفیتی خرید کنیم که بهتره همیشه از فروشگاه معتبر و از فروشنده های با وجدان خرید کنیم.
برند کاشی و سرامیک تنها ضامن کیفیت بالای آن نیست. باید به درجه آن هم دقت کنید و از همه مهمتر نصاب و مواد استفاده شده برای چسباندن آن نیز بسیار اهمیت دارد. همیشه سعی کنید از مجریان باتجربه و ماهر برای اجرای کاشی و سرامیک استفاده کنید.
به برجستگی ها و یا حفره های بسیار ریز بر روی لعاب گفته میشود که در زمان تولید و قبل از لعاب دهی بروی سرامیک در اثر ناصاف بودن سطح یا گرد و غبار موجود برروی آن ایجاد میشود این برآمدگی های بسیار کوچک بعداً در اثر حرارت انبساط پیدا کرده و باعث ترک خوردگی یا سوراخ لعاب میشود. تعداد بیش از حد این سوراخها باعث افت درجه کاشی و یا سرامیک میشود چون علاوه بر ایجاد زشتی باعث نفود آب از طرف رویی آن که باید کاملاً عایق رطوبتی باشد میشود.
به این مورد در اصطلاح پشت نمایی آب میگن که یکی از مشکلات اساسی برای نصب کاشی و سرامیک است. دلیل این موضوع مقدار جذب آب بالای بدنه سرامیک است که اگر که آب تیره ملات به بدنه جذب شود برای همیشه اون تیره گی از طرف لعاب دیده خواهد شد برای جلوگیری از این مشکل راه کارهای زیر پیشنهاد می گردد. اول از همه تا حد امکان از کاشی پرسلانی استفاده کنید دوم از چسب بجای ملات استفاده کنید سوم اینکه ماده ای بنام انگوپ وجود دارد که در زمان تولید کاشی مابین لعاب و بدنه استفاده می گردد که یکی از دلایل استفاده از آن جلوگیری از همین پشت نمایی آب است و متاسفانه در کاشی های بی کیفیت یا استفاده نمیشود یا از نوع نامرغوب آن بکارگرفته می شود. برای این منظور اگر از دوغاب برای نصب کاشی استفاده می کنید حداقل کاشی با کیفیت خرید کنید که از انگوپ استاندارد در آن استفاده شده است مخصوصاً اگر کاشی شما رنگ روشن است.
در کل به سرامیک هایی که جذب آب پایینی دارند (زیر 5/ درصد) پرسلانی میگویند. دلایل جذب پایین آب این نوع سرامیک ها ترکیب خاک استفاده شده در بدنه و دمای پخت آن در کوره هست. رنگ بدنه این نوع سرامیک معمولاً سفید رنگ هست. در مورد کاشی و یا سرامیک پرسلانی مقاله مفصلی روی سایت موجود هست که برای ملاحظه آن کلیک بفرمایید.
در عمده صنعت تولید کاشی و سرامیک از یک بدنه که ضخامتی در حدود یک سانتی متر و یک لایه نازک شیشه ایی بنام لعاب استفاده می گردد. ولی دسته ایی از سرامیک ها هستند که لعاب و بدنه جدا از هم ندارند بلکه کل سرامیک یک متریال دارد که فقط روی آن بعد از تولید پولیش و ساب زده می شود این سرامیک ها جذب آب پایینی دارند و در اصطلاح به آنها گرانیتی یا فول بادی می گویند.
نوعی از سرامیک های هستند که مواد تشکیل دهنده بدنه و لعاب آن در مقابل اسید ها مقاومت خوبی نسبت به سرامیک های عادی از خود نشون می دهند معمولاً رنگ بدنه تیره ای دارند و در سایز های کوچک بصورت آجدار و تخت تولید میشوند. از مکان هایی که باید از سرامیک ضد اسید اشاره کرد میتوان به کف کارخانجات تولید مواد غذایی، کشتارگاه های صنعتی، کارخانه باتری سازی و غیره اشاره کرد. برای آشنایی با این نوع سرامیک ضد اسید کلیک کنید.
برای اینکه کیفیت چاپ بروی لعاب افزایش یابد یا اینکه رنگ بدنه با چاپ طوری همخوانی داشته باشد که حتی بعد از لب پریدگی لعاب تغییرات فاحش ظاهری در لعاب بوجود نیاید اخیراً تولید کننده ها رنگ بدنه و خاک آن را همرنگ چاپ روی سرامیک تولید میکنندکه به اصطلاح کالر بادی میگویند.
به عملیات اصلاحی بعد از تولید و پخته شدن کاشی و سرامیک به منظور هم اندازه کردن آنها کالیبره کردن یا رکتیفاید می گویند که در اصطلاح رایج به کاشی های بدون بند نیز معرف هستند. این کار توسط دستگاه های فرز و یا ساب به کمک آب انجام می گیرد.
بعضی از قالب های کاشی دیوار طوری است که لبه های انتهای هر وجه بصورت مورب می باشد و این شکل به گونه ای است که بیننده تصور می کند کل کاشی بصورت برآمدگی می باشد. به این فرم کاشی کونیک دار می گویند.
بله دقیقاً به برجستگی های عمیقی که در زمان پرس و قالب گیری کاشی بر روی آن نقش میبندد پانچ یا رستیک گفته می شود. این برجستگی ها می تواند مربعی، لوله ای یا شکل های دیگری باشد. این کاشی ها معمولاً به عنوان کارهای دکوری در بازار معرف هستند.
یک فرایند پس از تولید کاشی و سرامیک هست که در آن کاشی با یک نوع پودر شیشه ای بصورت طرح های خاص پوشش داده شده و دوباره وارد کوره و پخته می شود. فروش این کاشی ها بصورت عددی می باشد و معمولاً به عنوان یک کار دکوراتیو در جاهای خاص همچون فضای بین کابینت مورد استفاده و نصب می گردد.
در واقع همان لعاب براق است که در اصطلاح بازار فروش کاشی و سرامیک به آن لعاب ترانس می گویند و از حیث انعکاس نور محیط بین خانواده های مات و سوپر پولیش قرار می گیرند.
پیشنهاد ما برای کف آشپزخانه لعاب براق هست ولی خیلی مشتری ها بخاطر اینکه فرش روی سرامیک سر نخورد لعاب مات انتخاب میکنند.
برای کف سرویس پیشنهاد ما و همه صاحب نظر ها سرامیک مات است ولی در مورد دیوار بیشتر به سلیقه و سبک طراحی شما بستگی دارد ولی اخیراً کارهای مات ترند شده است.
برای اینکه دسترسی برای شستن نما کمی مشکل است و انعکاس نور بر روی سطح سرامیک زیاد جلوه مناسبی ندارد پیشنهاد میشود از لعاب مات استفاده کنید.
در کل لعاب مات را میتوان به چهار دسته تقسیم کرد 1- مات زبر 2- لعاب نرم (صابونی) 3- لاپتو (ترکیبی) 4- شوگر افکت
شوگر افکت دسته ای از لعاب های مات محسوب می شود و تفاوت این گروه با مات های معمولی همانطور که از معنی انگلیسی این کلمه مشخصه دانه های بسیار ریزی است که بروی سرامیک قرار دارد و یک حالت نیمه مات به سطح سرامیک می دهد. بزرگترین مزیت این نوع افکت تو لکه گریز بودن آن هست و تقریباً می شود گفت در این موضوع هم مزیت های لعاب مات را دارد هم لعاب براق.
یک نوع لعابی وجود دارد که به زبان ساده از ترکیب لعاب مات و براق به وجود میاد و یک حالت نیمه مات دارد. انعکاس نور در این نوع لعاب های طوری است که گویا یا لایه از چرم بر روی کاشی یا سرامیک کشیده شده است.
به عملیات فرچه زنی و یا ساب دهی به لعاب در آخرین مرحله تولید کاشی و سرامیک پولیش کاری می گویند که باعث صیقلی شدن و انعکاس بیشتر نور در سطح آن میشود قبلاً این عملیات بدون مواد پولیش کاری که به نانو هم معروف است انجام میشد و کیفیت زیاد بالایی نداشت ولی الان با ورود تکنولوژی نانو روی سرامیک با این مواد پولیش داده می شود که اکثر حفره ها و برامدگی ها میکرونی از بین میرود و باعث شفاف شدن هر چه بیشتر سطح می شود به این عملیات در اصطلاح تولید کاشی و سرامیک نانو پولیش یا سوپر پولیش می گویند.
وقتی تعداد طرح ها بیش از یک نوع باشد به اصطلاح چند فیسی یا رندوم می گویند این طرح ها در عین اینکه شبیه هم هستند تفاوت هایی باهم دارند و زمانی که در کنار هم چیده می شوند با وجود اینکه رنگ زمینه آن ها یکسان است ولی رگه های متفاوت آنها جلوه ای همچون سنگ طبیعی به محیط می دهند.
همانطور که از اسم آن پیداست یعنی کل سطح سرامیک یا کاشی با یک رنگ پوشیده شده است و هیج رگه یا طرح اضافه ایی روی آن وجود ندارد اخیراً این طرح ها برای سبک کارهای مدرن معماری استفاده می شود.
این اصطلاح از صنعت سنگ وارد کاشی و سرامیک شده است. بوک مچ همانند صفحه باز شده یک کتابه و طرح و رگه موجود در یک سرامیک با طرح و رگه قطعه دیگر کاشی با هم قرینه هستند و طوری کنار هم قرار میگیرند که در نهایت یک طرح کامل را درست میکنند. اگر این طرح کامل توسط چهار قطعه سرامیک ایجاد شود فور مچ نامیده می شود.
به برجستگی های بسیار ریز و کم عمق روی سرامیک می گویند که توسط دستگاه چاپ بر روی آن ایجاد میشه و مانند پانچ مربوط به قالب اصلی کاشی نمی باشد و فقط لمس دست قابل درک است این برجستگی بیشتر برای نشان دادن برجستگی های طرح چوب به کار می رود.
این طرح در واقع نام یک معدن سنگ مرمریت طبیعی در ایتاالیا می باشد و دارای زمینه سفید با رگه های طوسی و خاکستری تقریباً پهن هست. طرح کلکته بسیار بورس و ترند بازار کاشی و سرامیک است و در سایز متنوع تولید و به بازار عرضه می گردد.
کشور اصلی سنگ پاندا چین هست و علت نام گذاری آن بخاطر شباهت رنگی آن به پوست خرس پاندا می باشد. ترکیب رنگی این طرح تقریباَ شبیه طرح کلکته هستش ولی با این تفاوت که پاندا رگه ها درشت تر و تیره تری دارد و زمینه آن یکم به آبی تمایل دارد.
خواستگاه اولیه این سنگ اسپانیا هست ولی هم اکنون در بعضی از کشور ها همچون ترکیه تولید می شود. رنگ پایه این طرح قهوه ای می باشد ولی هم اکنون در رنگ های و طیف های نزدیک به قهو ه ای کرم در ایران بر روی کاشی و سرامیک تولید می شود.
این طرح ها همانطور که از اسم ها شان پیداست شبیه سیمان یا همان بتون هست و تقریباً به کاشی هایی با رنگ طوسی و خاکستری تیره بدون رگه که اکثراَ با لعاب مات تولید می شوند اتالاق می گردد. این طرح هم بصورت دیواری و هم کف کاربرد دارد و اخیرا جایگاه خوبی را در بازار به خود اختصاص داده است.
این طرح ها بخاطر شکل و برجستگی های روی آن که شبیه چیدمان آجر های پرسی قدیمی هست آجری یا بریک گفته می شود. بخاطر تیپ و رنگ این نوع کاشی معمولاً در سبک های کلاسیک استفاده می شود.
این طرح تقریباً اخیراً وارد بازار فروش شده و از شکل اکسیداسیون بعضی فلزات و از رنگ های پتینه ای تیره با استفاده از رنگ های سبز لجنی و آبی نفتی اقتباس گرفته شده است این طرح را به سختی میتوانیم در میان طرح های سنگ های طبیعی پیدا کنیم.
تو طرح های پتینه ای خبری از رگه نیست و تغییرات رنگ بصورت ابرو بادی هست و بیشتر از رنگ هایی با پایه طوسی، سبز و آبی در آن استفاده می شود در اصل پتینه کاری براساس کهنه کاری و رنگ رفتگی قدیمی است.
اگر از طرح رگه های چوب و درخت روی لعاب استفاده شود می توان آن را کاشی یا سرامیک طرح چوب یا پارکتی نام گذاری کرد. این طرح در رنگ های کرم ، قهوه ایی و حتی سفید و طوسی تولید می شود. اخیراً سرامیک های طرح چوب برروی سایز های طولی مانند 120*20 تولید می شود.
مونو کالر در دیکشنری به معنی تک رنگ هست یعنی طرح هایی بدون رگه و یا کوچکترین تغییر رنگ بر روی لعاب سرامیک. این طرح ها معمولاً در سبک های مدرن و مینمال استفاده می شود و در سایز های مختلف تولید می شود.
به طرح هایی موزایکی گفته می شود که برجستگی و فرورفتگی ها، طرح کلی سرامیک را به چند ناحیه منظم و یا نامنظم تبه اصطلاح چند تکه تقسیم کنند این نواحی می تواند در رنگ های مختلف باشد.
یک اصطلاح بسیار رایجی که در بازار کاشی و سرامیک بسیار شنیده میشود کاشی بین کابینتی است و همانطور که از اسم آن مشخص است به کاشی های دکوری که برای پوشش فضای بین کابینت آشپزخانه استفاده میگردد گفته میشود. برای مشاهده کاشی بین کابینتی کلیک نمایید.
برای نصب تمامی سرامیک ها بجز پرسلان ها که جذب آب پایینی دارند میتوان از ملات استفاده کرد. در کل از نظر فنی چسب عملکردی بهتری در همه مصارف دارد ولی چون نصب با آن مستلزم زیر سازی هست و قیمت خود چسب نیز نسبت به مصالح سیمانی بالاتر است هزینه های تمام شده کار ملاتی یا دوغابی ارزان تر میباشد و یک نکته آخر اینکه در روش نصب چسبی نیاز به نصاب ماهرتری داریم. برای دریافت پاسخ سوالات مقاله چسب کاشی یا ملات سیمان را مطالعه نمایید.
بله قطعاً ولی با رعایت دو شرط، اول از زیر سازی و شکسته نبودن کاشی زیرین مطمئن باشید و دوم اینکه سطح لعاب کاشی و یا سرامیک پایینی را برای درگیری بیشتر با چسب از چند قسمت زخمی کنید.
چسب های پودری نسب به خمیری در برابر آب و رطوبت مقاومتر هستند و تحمل وزنی آن ها نیز بهتر است به همین دلیل از چسب های خمیری بیشتر برای کارهای دکوارتیو و ابعاد کوچک استفاده می کنند.
ترکیب و عمل آوری چسب زیاد کار سختی نیست و شما می توانید با دستور عمل روی کیسه آن این کار را انجام دهید ولی فقط برای برش کاری و تراز کردن کاشی ها نیاز به ابزاراتی دارید که حتما باید از نصاب کمک بگیرید.
برای چسب های با کیفیت نخیر نیازی نیست ولی اگر چسب بی کیفیت باشد معمولاً لاتکس، چسب بتون و سیمان با چسب پودری مخلوط می کنند که از نظر هزینه اصلاً بصرفه نیست که بهتره در اول همان چسب با کیفیت خرید نمایید.
برای محاسبه مقدار خرید کاشی و یا سرامیک لازم است اول مساحت کامل و دقیق محل نصب خودتان را محاسبه و بعد نسبت به اندازه سرامیک و شکل محیط کار که قناسی و پیچیدگی زیاد دارد یا نه 3 الی 5 درصد بیشتر از او مقدار خرید نمایید.
اگر مشکلی در ایجاد شیب بندی نباشد میتوانید استفاده کنید فقط یک مقدار پرت کار زیاد میشود ولی در اصل شما برای هر سایز از فضا می توانید هر ابعاد سرامیکی استفاده کنید.
بله ولی به دو شرط اول اینکه کارتن ها از نظر ظاهری سالم باشند و دوم طرح و کد محصول در انبار موجود باشد بخاطر همین هست که تاکید می شود اگر عودتی دارید زیر یک ماه به انبار ارسال فرمایید. ویک نکته مهم دیگر در صورتیکه مکان مناسب برای نگهداری سرامیک داشته باشید یک یا دو کارتن باقی مانده را در انبار نگه دارید.
دلیل اصلی استفاده از ابعاد کوچک برای کف حمام یا سرویس فقط برای ایجاد شیب بندی صحیح است که اگر شما از کفشور های خطی یا همان گاتر استفاده کنید می توانید از سرامیک ها بزرگ هم نصب کنید.
همانطور که از اسم آن پیداست کاشی استفاده شده چون پشت کابینت میماند و فقط کاربری بهداشتی دارد کاشی و سرامیک لوکس زیاد توجیه اقتصادی ندارد و معمولاً از کاشی ارزان قیمت برای آن استفاده می کنند حال با توجه به سلیقه خودتون می توانید رنگ و سایز محصول را انتخاب کنید که بیشتر اوقات مشتری ها سایز 60*30 و رنگ روشن انتخاب می کنند.
برای سالن پذیرایی دو نوع سبک داریم اولی رنگ های تیره که معمولاً به شکل طرح های چوبی، پارکتی و به سایز های طولی در بازار موجوده و دومی طرح های سنگه که اکثراً در رنگ های روشن و مربعی تولید می شود. سایز سرامیک ها بستگی به اندازه محیط دارد یعنی برای متراژ های بالاتر بهتره سایز بزرگ انتخاب کنید. و ترجیحاً لعاب براق یا پولیش خرید کنید چون بخاطر لیز بودن فرش به فکر نصب سرامیک مات نباشید. تجربه ما در این سال ها نشان داده که طرح های سنگی کم رگه و خلوت انتخاب بیشتر مشتری ها و طراحان بوده و هست.
محیط های کاری را می توان به دو دسته تقسیم کرد زمانی که شما نیاز به روشنایی بیشتر در فضا برای نشان دادن محصولتان دارید مانند نمایشگاه اتوموبیل بهتره از سرامیک هایی با رنگ روشن و کاملاً براق استفاده کنید ولی اگر محصولی برای فروش ندارید یا خواهان یک نور متوسط در فضا هستید از طرح های تیره و مات هم میتوانید استفاده کنید البته باز بستگی به سلیقه و نوع دکوراسیون شما هم داره برای مثال الان بعضی فروشندگان از مبلمان و مزون های لباس با اینکه محصول برای فروش دارند لعاب تیره و مات را انتخاب میکنند.
قبلاً کاشی های سایز کوچک و رنگی برای سرویس و حموم زیاد کاربرد داشت ولی اخیراً یک مقداری سبک عوض شده و سایز های بسیار بزرگ و طرح سنگ بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد در کل یک نکته مهم اینکه اگر فضای سرویس تان کوچک و دارای قناسی هست از بهتره سرامیک کوچکتر و طرح خلوتر استفاده کنید ولی اگر فضاتان بزرگ است، اسلب ها و طرح های شلوغ نیز می تواند انتخاب مناسبی باشد البته بودجه مورد نطر شما هم قطعاً تاثیر گذار است.
تنها دلیل این کار لیز نبودن سرامیک های مات در مقایسه با لعاب های براق در مجاورت آب است. اگر با لعاب ها مات مشکل دارید یا دوست دارید لعاب براق نصب کنید بهتر است از لعاب های آجدار یا برجسته استفاده کنید که مانع لیز خوردگی کف پا در حمام میشود.
برای دیوار راه پله و پارکینگ سازندگان اکثراً سایز های طولی بزرگ همچون 120*40 و 120*60 انتخاب میکنند و طرح های غالب، سنگی هست که می تواند بصورت افقی یا ایستاده کار بشود. ترجیحاً طرح های مات رو انتخاب کنید که جلوه بهتری دارد ولی چون این محیط ها در مجاورت سرما یا ضربه قرار میگیره حتماً سرامیک را پرسلانی خرید کنید. در مورد کف پارکینگ انتخاب اکثر اهل فن لعاب های مات با رنگ های نسبتاَ تیره و گرم و یا طوسی هست که این هم قطعاً باید پرسلانی باشد.
برای نمای ساختمان اگر از سرامیک پرسلانی و از محصولات با کیفیت برای نصب آن استفاده کنید قطعاً برای از نظر فنی هیچ مشکلی هم حتی در سردسیر ترین مناطق بعد از چندین سال هم نخواهید داشت. در مورد انتخاب خود سرامیک هم توصیه میشود از لعاب های مات و ابعاد طولی بزرگ استفاده کنید که جلوه بهتری خواهد داشت.
در مورد اتاق خواب ها امروزه اکثراً، همون سرامیک پذیرایی را برا کف آنها کار می کنند این روش دوتا مزیت دارد هم فضای خونه بزرگتر به نظر میاد و هم در حین نصب از پرت سرامیک تا حدودی کاسته می شود البته اشخاصی هستند که ترجیح میدهند طرح اتاق خواب ها جدا از هال و پذیرایی باشد که در اینصورت بهتر از طرح های پارکتی یا رنگ های تیره تر استفاده شود چون ما در اتاق خواب زیاد نیاز به نور نداریم.
بله میتوان برای این منظور بهتره شما رنگی را انتخاب کنید که چسبندگی بالایی را نسبت به سطح داشته باشه که رنگ ها اپوکسی بهترین گزینه هستند چون هم پوشش دهی و چسبندگی بالایی دارند و هم در معرض آب و رطوبت حل نمی شوند خود این رنگ ها دو دسته هستند اولی تک جزیی که نیاز به ترکیب با هیچ ماده ای اضافی ندارد و در مجاورت هوای محیط خشک می شود دومی دو جزیی که همراه با یک هاردنر یا سخت کننده به فروش می رسد ولی در دو حالت بهتر قبل از اپوکسی یک رنگ پرایمر یا اولیه مانند لاتکس زیر کار استفاده کنید.
نکته اول ملات یا چسب زیرین آن را حداقل تا عمق 2 سانتی متر بردارید فقط در زمان کنده کاری مواظب باشید به سرامیک های بغلی و عایق کاری زیرین آسیب نزنید. دوم اینکه از دوغاب یا چسب مناسب با ترکیب صحیح استفاده کنید و بعد از گذاشتن سرامیک با ضربه های کوچک و آرام ملات پشتی را کاملاٌ پخش کنید اگر تراز دارید حتماً از آن استفاده کنید. و نکته آخر حتماً با پودر بند کشی مخصوص فاصله بین کاشی ها را پر کنید و اجازه دهید کاملاً خشک شود و سپس لکه های اطرافش رو تمییز کنید.
1- رعایت نکردن فاصله بند گذاری استاندارد در زمان نصب 2- استفاده از مواد نامرغوب برای چسباندن کاشی 3- رفت آمد بر روی سرامیک قبل از خشک شدن ملات یا چسب زیرین 4- نشست ساختمان
مقاومت فیزیکی بالای سرامیک در مقابل نیرو های فشاری و کششی نسبت به سنگ در سایز و ضخامت یکسان
سنگ در تخلخل هوا و رسوبی بودنش در طول زمان دچار فرسایش میشود ولی سرامیک نه
وزن مخصوص سرامیک از سنگ کمتر است.
تنوع رنگی و طرحی سرامیک بسیار بالاتر از سنگ طبیعی است.
مقاومت شیمیایی بالا در مجاورت اسید ها و خورنده ها
سرامیک بخاطر پوشش لعابی خود نسبت به سنگ در مقابل آب و رطوبت عایق تر است
قیمت سرامیک ارزانتر از سنگ طبیعی است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله تفاوت سرامیک و سنگ را مطالعه نمایید.
این موضوع بسته به ابعاد خود کاشی و سایز یا طراحی محیط تعیین شده برای نصب میتواند متفاوت باشد که هر کدام از آنها زیبایی معایب و مزایای خود را دارند برای درک بهتر این موضوع بهتر اینجا کلیک نمایید.
همه کاشی و سرامیک ها را براساس جهت یکسان پشت بدنه آن نصب کنید.
از الگوی آجری برای نصب استفاده ننمایید.
به کمک صلیب فاصله گذاری استاندارد بند ها را رعایت فرمایید.
حتما از کلیپس و گوه یا همتراز برای نصب صحیح کمک بگیرید.
قیمت کاشی کاری به عوامل متعددی مانند متراژ کار، سختی و دستگیر بودن، سایز کاشی و سرامیک و در نهایت مصالح استفاده شده برای نصب میتواند متغیر باشد که برای این منظور ما یک جدول قیمتی برای این آماده کردیم که برای مشاهده آن میتوانید بر روی مقاله قیمت کاشی کاری کلیک نمایید.
به سرامیک های سایز بزرگ ( معمولاً بالای 120 در 120 سانتی متر ) اسلب گفته می شود این نوع سرامیک ها در چند سال اخیر وارد بازار شده اند و نصب آنها جلوه بسیار زیبا و لوکسی به محیط میبخشند. درضمن نصب اسلب نیاز به مهارت و تخصص بالایی دارد که بهتره از نصاب باتجربه برای این منظور به کار بگیرید. برای مشاهده تنوع سرامیک اسلب فروشگاه انزو کلیک نمایید.
در کل سرامیک ها از یک قسمت ضخیم بنام بدنه و یک قسمت نازک شیشه ایی بنام لعاب تشکیل شده اند هر دو آنها از ترکیبات چند نوع مواد معدنی و خاک و عمل آوری آن در کارخانجات بدست میایند. از ترکیبات سرامیک میتوان به پلاستیک ، موارد پر کننده و گداز آورها اشاره کرد برای دریافت اطلاعات بیشتر برای نحوه تولید کاشی و سرامیک کلیک نمایید.
بله نوع خاک استفاده شده در سرامیک پرسلاتی از خاک رس سفید یا همان چینی است که درصد کائولین بالای دارد و نسبت به خاک رس قرمز جذب آب پایین و محکمتر است.
مرحله اول ترکیب چند نوع مواد معدنی و خاک در مخزن های مخصوص و بدست آوردن یک مایع رقیق و همگن
دو: گرفتن رطوبت مایع تولید شده و تبدیل آن به یک پودر نم دار
سه : پرس مواد پودری در قالب ها مورد نظر توسط دستگاه های پرس
چهار: پخت ماده اولیه در کوره و تبدیل آن به ماده ای بنام بیسکویت
پنج: لعاب دهی
شش: چاپ
هفت : پخت دوباره ( فرایند دو پخت برای کاشی دیوار استفاده می شود )
هشت : عملیات کالیبره و پولیش کاری
نه : سورتینگ و تفکیک بر اساس کیفیت
ده : بسته بندی و تحویل به انبار
استحکام بالا در اثر ضربه و فشار و اجسام تیز
عمر طولانی سرامیک نسب به پارکت
براقیت و درخشندگی بالا
مقاوم در برابر آب و رطوبت
ضد حریق بودن
مقام در برابر اشعه و نور خورشید
ضد اسید و مواد شیمایی و خورنده ها
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله تفاوت سرامیک و پارکت را مطالعه نمایید.
در روش به اصطلاح خشک بجای چسب و یا ملات سیمانی از یکسری ریل، گیره و نگهدارنده برای نصب سرامیک بروی دیوار استفاده می شود. نصب خشک مزایای بسیار زیادی نسبت به روش های سنتی دارد که در یک مقاله در مورد آن و نحوه نصب توضیح داده شده است که برای مشاهده آن کافیست بر روی نحوه نصب خشک کاشی و سرامیک کلیک نمایید.
بسته به نوع لکه، حلال و یا به اصطلاح تمییز کننده آن متفاوت است این لکه ها ممکن است پایه سیمانی ، چربی و یا شیمایی باشند که همه آنها در یک مقاله جامع توضیح داده ایم برای مشاهده میتوانید بر روی نحوه پاک کردن انواع لکه، شوره، سفیدک و کثیفی کاشی و سرامیک کلیک نمایید.
عواملی همچون سابقه کار، تجربه خرید دیگران، میزان رضایت مشتریان، تاییدیه ها و مجوزهای معتبر از سازمان های ذی صلاح و همچنین وجود دفاتر حضوری و پاسخگویی آن فروشگاه میتواند معیاری خوبی برای سنجش اعتبار باشد.
قیمت تمام شده محصول مهم است و در زمان خرید مبلغ کرایه شما را گمراه نکند و امکان دارد حتی با پرداخت کرایه باز کالای مورد نظر ارزان تر تمام شود بهتر است مبلغ کرایه را تقسیم بر متراژ خریداری تون نمایید و بصورت هر متر مربع قیمت ها را مقایسه کنید.
صرفه جویی در زمان با وجود دوری راه و ترافیک
قیمت مناسب تر
انتخاب سریع و راحت از بین نمونه های متنوع و زیاد
پرداخت راحت و مطمئن از طریق درگاه های بانکی
خیر، همه این کلمات به یکی معنی هست ولی هر یک از کلمات تو یک مقطع زمانی یا شهری بیشتر رواج دارد. ولی در ذهنیت عموم به متریال سبکتر از سرامیک کف که جذب آب بالایی دارد و با تنوع رنگی بالا و بعضی موقع همراه باکارهای دکوراتیو در یک سطح عمودی نصب می گردد کاشی دیوار یا کاشی بدنه می گویند.
بله، ولی کلمه سرامیک در بازار خیلی رواج دارد در کل به متریال سنگین تر از کاشی دیوار که نسبتاً جذب آب کمتری دارد و معمولاً برای سطوح افقی نصب و اجرا میشود را سرامیک و حتی کاشی کف هم می گویند.