انواع طرح های کاشی و سرامیک: راهنمای جامع

انواع طرح های کاشی و سرامیک : راهنمای جامع
فهرست مطالب
چکیده: زمانی که برای خرید به بازار یا فروشگاه کاشی و سرامیک می روید احتمالاً با حجمی از طرح ها و اسم هایی که زیاد هم با آنها آشنا نیستید مواجه میشوید که یک مقدار این موضوع در اول پیچیده به نظر میرسد و امکان دارد سوال های در ذهنتان بوجود آید که چرا این طرح ها را با این اسم ها نام گذاری کرده اند و ریشه این اسم ها از کجاست یا مثلاً این طرح ها چه تفاوت های در کاربرد دارند. در واقع منظور دقیق از طرح همان نقش های است که در زمان تولید کاشی یا سرامیک بروی لعاب چاپ میگردد در خصوص نحوه چاپ طرح و آشنایی با تولید کامل کاشی و سرامیک بهتره مقاله نحوه تولید کاشی و سرامیک این سایت را مطالعه فرمایید چون ما در این مقاله فقط به معرفی خود طرح ها شناخت و تشخیص آنها از همدیگر خواهیم پرداخت.

1- طرح های مختلف کاشی و سرامیک

همانطورکه گفته شد طرح های مختلف کاشی و سرامیک بسیار متنوع می باشد که قصد داریم آن ها را معرفی کنیم. می توان این طرح ها را به دو دسته تقسیم کرد طرح هایی که الهام گرفته از طبیعت هستند و طرح های دیگری که در طبیعت یافت نمی شوند.
  • طرح های الگو برداری شده از طبیعت کاشی و سرامیک
    • طرح های سنگی کاشی و سرامیک
    • طرح های چوبی کاشی و سرامیک
  • طرح های کاشی و سرامیک که در طبیعت وجود ندارد
    • طرح های سنتی
    • طرح های بتونی سمنتی
    • طرح های اکسیدی یا متال
    • طرح های پتینه ای
    • طرح های مونو کالر
    • طرح های موزائیکی
    • طرح های فانتزی
    • طرح های آجری
در ادامه به بررسی همه این موارد با جزئیات بیشتر می پردازیم.

2-  طرح های الگو برداری شده از طبیعت کاشی و سرامیک

در این دسته بندی طرح های استفاده شده برای کاشی و سرامیک همه ریشه در طبیعت دارند و طرح ها دقیقاً اسکن یا از آنها الگو گرفته شده است که در هر دو صورت نقش های روی کاشی یادآورنده طرح خاصی هست که در طبیعت وجود دارد. این طرح ها معمولاٌ از رگه ها و نگار های سنگ های مختلف یا درختان برگرفته شده است.

1. طرح های سنگی کاشی و سرامیک

همانطور که از اسم این طرح ها مشخص است با الگو گیری از سنگ های طبیعی که معمولاً در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرد تولید و با همان اسم ها نامگذاری میشوند این طرح ها میتواند از سنگ های تولید داخل یا حتی خارجی برداشت شده باشند. در این جا سعی شده است طرح های معروف و ترند بازار کاشی و سرامیک ایران را به همراه توضیحات و عکس های آنها دسته بندی کنیم. پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی بیشتر با سنگ و سرامیک مقاله زیر را مطالعه نمایید. مطلب پیشنهادی : تفاوت سنگ با سرامیک

طرح دهبید

این سنگ از نوع مرمریت و بومی ایران میباشد و در واقع به اسم شهر یا مکان معدن آن که در استان فارس قرار دارد معروف شده است رنگ زمینه اصلی این سنگ کرم با رگه های بژ و یا قهوه ای و بعضی موقع با هاله ای سفید رنگ همراه است. این طرح در صنعت کاشی و سرامیک جایگاه و طرفداران بسیاری دارد و یکی از پرفروشترین طرح ها میباشد.

طرح امپرادو

این طرح برگفته از سنگ معروف بنام امپرادور هست. اصالت این سنگ مربوط به کشور اسپانیا میباشد ولی در یکی از معادن ایران نیز استخراج و تولید میشود . رنگ اصلی این طرح قهوه ای تیره با رگه های کرم رنگ و درشت هست. در کل این طرح بسیار تیره و شلوغ میباشد و طرفدار های خاص خودش را دارد.

طرح کلکته

شاید امروزه بورس ترین طرح بازار کاشی و سرامیک طرح کلکته میباشد این طرح در واقع نام یک معدن سنگ مرمریت طبیعی در ایتاالیا می باشد ولی معادنی در هندوستان و ایران هم این سنگ را استخراج میکنند. این طرح دارای زمینه سفید و شیری و رگه های طوسی و یا مشکی کم رنگ تقریباً پهن است یک طرح مشابه هم بنام کلکته گلد در بازار وجود دارد که بجای رگه های کاملا طوسی، رنگ های کرم و بژ هم داخل آن به چشم میخورد.

طرح پاندا

کشور اصلی سنگ پاندا چین هست و علت نام گذاری آن بخاطر شباهت رنگی آن به پوست خرس پاندا می باشد. ترکیب رنگی این طرح تقریب اً شبیه طرح کلکته می باشد ولی با این تفاوت که پاندا رگه ها درشتر و تیره تری دارد و زمینه آن یکم به آبی تمایل دارد.

طرح لاشتر

لاشتر محلی است در استان اصفهان و سنگی هم که از معدن واقع در آنجا استخراج میشود به لاشتر معروف شده است در خارج از کشور این طرح را بنام پیترا هم میشناسند. این طرح دارای یک زمینه کلی خاکستری یا ذغالی با رگه های سفید نسبتاً نازک است. امروزه این طرح جایگاه بسیار خوبی در صنعت کاشی و سرامیک برای خود گرفته است.

طرح تراورتن

این سنگ یکی از محبوبترین و پر استفاده ترین سنگ ها در ایران می باشد و کاشی و سرامیک آن نیز در سالهای اخیر نظر خیلی از کارفرمایان را به خود جذب کرده است این طرح در رنگ های کرمی، قهوه ای تیره ، گردویی ، فندقی و عسلی تولید و بازار عرضه می گردد. این طرح دارای رگه های درشت و معمولاً موازی هم میباشد.

طرح ماربل یا انیکس

سنگ های انیکس جزو گرانترین سنگ های ساختمانی میباشد این سنگ معمولاً تنوع رنگ بالایی دارند و همچنین دارای رگه های بسیار نامنظم و پهن هستند در بسیار از معادن ایران این سنگ استخراج میشود. در صنعت کاشی و سرامیک این طرح بخاطر شلوغی بیش از حد طرفدار های محدودی دارد.

طرح گلدن بلک

یکی دیگر از سنگ ها مرمریت که طرح بسیار خاص و جذابی دارد همین گلدن بلک است. برخلاف تصور خیلی ها این سنگ از معادن ایران علی الخصوص استان های مرکزی استخراج میشود اصلیترین مشخصه ظاهری این طرح زمینه مشکی یا ذغالی تیره رنگ با رگه های نارنجی و بژ میباشد.

2. طرح های چوبی کاشی و سرامیک

دومین دسته از طرح هایی که از طبیعت برگفته شده است طرح های چوبی یا پارکتی کاشی و سرامیک هستند. همانطور که اسم آنها مشخص است در این نوع از کاشی و سرامیک ها نقش نگاری از رگه و بافت چوب انواع درختان بروی لعاب چاپ میشود که یجورایی حس طبیعت و زندگی را به فرد القا می کند. از آنجایی که پارکت هم رگه های چوبی شکل دارد به یکسری از کارها این گروه که مانند پارکت بصورت الوارهای چیده شده در کنار هم میباشد طرح های پارکتی اطلاق می گردد. دلیل پیدایش این طرح احساس نیاز یکسری از مشتری بخاطر وجود معایب این متریال و جبران آن در کاشی و سرامیک میباشد از مزایای سرامیک میتوان به مقاومت بالای سرامیک در برابر فشار ، رطوبت و اسید در مقایسه با پارکت یا هر کاری مانند چوب دانست. مطلب پیشنهادی : تفاوت سرامیک و چوب مطلب پیشنهادی : دلایل استفاده از سرامیک طرح چوب مطلب پیشنهادی : مقایسه سرامیک و  پارکت مطلب پیشنهادی : مقایسه سرامیک و لمینت

3- طرح های کاشی و سرامیک که در طبیعت وجود ندارد

در این گروه دیگر خبری از طرح های سنگی یا چوبی نیست و همه حاصل تفکرات خود طراح یا برگرفته از طرح هایی است که اصلاً بصورت طبیعی در محیط ما وجود ندارند و ساخته دست خود انسان است. اکثر این طرح ها را میتواند نماینده سبک مدرن دانست ولی یکسری استثناهایی هم دارند که در ادامه کاملاً توضیح خواهیم داد. در واقع به اولین کاشی هایی که در زمان های بسیار قدیم تولید می شدند هم نگاه کنیم نشانی از کپی برداری از طبیعت وجود نداشت و بیشتر بر اساس یکسری نقاشی ها و خطاطی هایی بود که زاده تفکرات خود بشر بوده است به عبارت دیگر قدمت این طرح های کاشی و یا سرامیک از گروه اول بیشتر است.

1. طرح های سنتی

ریشه این طرح ها برمیگردد به سالهای خیلی دور که اولین کاشی های در حال ساخته شدن بود یعنی این طرح ها با استفاده از نقش و نگار های ذهنی و انتزاعی که داری یکسری مفهوم و برداشت های خاصی از طبیعت و یا بهشت و با رنگ و بو های مذهبی بود تولید میشدند و هم اکنون هم این طرح ها با نام های سنتی ، عربی ، مراکشی، با کاربرد های دکوراتیو مثلاً بین کابینتی چاپ و به بازار عرضه میشوند.

2. طرح های بتونی سمنتی

برخلاف دسته اول این طرح ها زیاد قدمتی ندارند و در واقع بعد از بوجود آمدن سیمان یا ملات خلق شدن. استفاده از رنگ های خنثی طوسی، سبز بدون هیج گونه رگه و یا شکل منظم خاصی از مشخصات اصلی این نوع از طرح های کاشی و سرامیک میباشد. امروزه یکی از طرح های پر فروش در این صنعت همین طرح های سمنتی، سیمانی یا همان بتونی هستند.

3. طرح های اکسیدی یا متال

این طرح ها اقتباسی ار فلزات و یا آهن زنگ زده می باشد رنگ های غالب در این طرح ها نارنجی یا قهوه ای است که در واقع نشان دهنده جلوه زنگ زدگی یا سولفور شدگی یک فلز میباشد این طرح ها بازار فروش بزرگی ندارند ولی میتوان در یک جایگاه و طراحی خاص از آن استفاده نمود.

4. طرح های پتینه ای

سرامیک های طرح پتینه ای را میتوان یکی از محبوبترین طرح های بازار امروز دانست. معنای لغوی پتینه کاری همان کهنه کاری است که یک طرح بسیار پرطرفدار در سبک مدرن و نئو کلاسیک محسوب میگردد. رنگ های این سبک بیشتر سبز کرم، خاکی یا هر رنگ خنثی دیگر میتواند باشد.

5. طرح های مونو کالر

این طرح ها، بهشت دوستداران سبک مینیمال و مدرنیته است سرامیک ها و کاشی های کاملاً تک رنگ بدون هیچ نقش نگار و تنوع رنگی بالا. در این کاشی ها معمولاً از رنگ های شاد استفاده میکنند. این طرح ها جدیداً وارد بازار کاشی و سرامیک شدند ولی در مدت زمان کوتاه توانستند جایگاه خوبی را به خودشان اختصاص بدند.

6. طرح های موزائیکی

همه مان کم و بیش با موزایک هایی که تو کف حیاط، باغ و پارکینگ هامون استفاده میشد آشنا هستیم یکسری از آنها با قرار گرفتن کنار همدیگر بصورت پازلی یک شکل بزرگتر را تشکیل میدادند و یکسری هم به تنهایی هر قطعه آن با یک زمینه روشن و همراه چند لکه رنگی ساخته میشدند. امروزه بعضی از کارخانجات از این طرح الگو برداری کرده و طرح های موزایکی شکل را بروی کاشی پیاده سازی میکنند.

7. طرح های فانتزی

این طرح ها مثل کاشی های سنتی از یکسری اشکال و نقش و نگار های خاص بوجود میایند ولی با این تفاوت که ریشه تاریخی ندارند و یک کار مدرن حساب میشوند این نوع از کاشی های بیشتر جنبه دکوراتیو دارند و اکثرا در کارگاه با استفاده مواد پوششی شیشه ای بوجود می آیند و بازار کاشی فروشان کاشی کوتینگ دار هم می گویند.

8. طرح های آجری

آخرین گروه از طرح هایی که ریشه ای در طبیعت ندارند و ساخته دست خود بشر میباشد کاشی و سرامیک طرح آجری هست. همانطور که از اسم آنها پیداست به کاشی هایی که شبیه چیدمان یک دیوار آجری به سبک قدیم هست گفته میشود رنگ های این نوع طرح ها معمولا نارنجی، قهوه ای است ولی رنگ تمام سفید آن نیز طرفدار های زیادی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به اشتراک بگذارید!
مطالب بیشتر
Shopping cart
Sign in

No account yet?

Shop
Wishlist
0 items Cart
My account